Članci arhiva

Od 28.03. do 07.04.2019. održat će se tradicionalni Preduskršnji Sajam „Hrvatskog otočnog proizvoda“ u Zagrebu, na Trgu Bana Jelačića.

Na Sajmu će nastupiti 29 izlagača sa otoka: Korčule, Visa, Lastova, Brača, Krka, Hvara, Paga, Prvića, Raba, Dugog otoka, Ugljana, Rave, Cresa, Pašmana i poluotoka Pelješca.
Posjetitelji će moći razgledati i kupiti maslinova ulja, vina, sireve, mariniranu ribu, rakije, likere, med, slastice, eterična ulja, kozmetiku, suvenire i druge otočne specifične proizvode kao i upoznati se sa nematerijalnim proizvodima koji imaju oznaku HOP sa međunarodnom utrkom Škraping koja će se prezentirati u sklopu Sajma.
Cilj organizacije Sajma je poticanje razvoja otočne proizvodnje te brendiranje proizvoda sa prestižnom oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.
Sama organizacija Sajma ima i karakteristike turističke manifestacije koja prikazuje bogatu ponudu, sadržaj, tradiciju i kulturnu baštinu hrvatskih otoka.

Organizatori Sajma: Udruga Poslovni Klaster „Hrvatski otočni proizvod“ i suorganizator Sajma: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU
Pokrovitelj Sajma: Predsjednica Republike Hrvatske i Grad Zagreb