Članci arhiva

Kaljska udruga "Kančuolica" poziva mještane na nedjeljnu humanitarnu akciju za djevojčicu Enu Škoda. Akcija će se održati ovu nedjelju, 14. travnja u 16 sati u prostorijama udruga u prizemlju Doma kulture u Kalima.

- Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju, 14. travnja u 16 sati na druženju uz mali domjenak, te pridonesete i pomognete u navedenoj humanitarnoj akciji, poručuju iz udruge "Kančuolica".

Akciji se pridružila i Narodna knjižnica Kali koja s udrugom Kančuolica organizira uskrsne radionice za djecu u kaljskoj knjižnici. Svi prilozi prikupljeni prodajom izrađenih ukrasa donirati će se obitelji malene Ene Škode za njeno liječenje.

Ena Škoda, hrabra 10-godišnja djevojčica iz Paga, koja je rođena s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF, ponovno treba pomoć dobrih ljudi. Naime, Ena mora na kontrolni pregled 11. travnja, a prije toga s roditeljima se mora uputiti na popravak ortoze u Pholing firmu u Beču jer je pukla na peti.

– Kako popravak ortoze i putne troškove snosimo sami, molimo vas da nam pomognete da bi što lakše financirali troškove koje nas očekuju i omogućili našoj Eni i dalje sigurne korake, stoji u poruci Eninih roditelja objavljenoj u Facebook grupi “Pomozimo Eni Škoda da prohoda”.

– Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju sa čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopadisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još tri operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove – ispričali su roditelji male Ene.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti na broj računa.

Ena Škoda
Žiro račun:
IBAN: HR4624020063102794848
Poziv na broj: HR02 3102794848
Opis plaćanja: Donacije za Enu Škoda

Donacije iz inozemstva
Devizni račun:Ena Škoda
HR882402006320903906
SWIFT/BIC:ESBCHR22
Donacije za Enu Škoda