Članci arhiva

U humanitarnoj akciji za djevojčicu Enu Škoda, koju su organizirale kaljska Udruga Kančoulica i Narodna knjižnica Kali, prikupljeno je 9500 kuna, piše portal Naši školji.

– Novac je prikupljen prodajom ukrasa, koje su djeca izradila na radionicama u knjižnici, i kolača Udruge Kančoulica u nedjelju ispred Crkve sv. Lovre i u prostorijama Kančoulice u prizemlju Doma kulture u Kalima. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, ali pozivamo i one koji nisu mogli doći da pomognu hrabroj djevojčici Eni uplatom novca na poseban račun, kaže Tomislava Radović, ravnateljica Narodne knjižnice Kali.

Ena Škoda, hrabra 10-godišnja djevojčica iz Paga, koja je rođena s genetskom bolešću neurofibromatoza tip I-NF, ponovno treba pomoć dobrih ljudi. Naime, Ena mora na kontrolni pregled 11. travnja, a prije toga s roditeljima se mora uputiti na popravak ortoze u Pholing firmu u Beču jer je pukla na peti.

– Kako popravak ortoze i putne troškove snosimo sami, molimo vas da nam pomognete da bi što lakše financirali troškove koje nas očekuju i omogućili našoj Eni i dalje sigurne korake, stoji u poruci Eninih roditelja objavljenoj u Facebook grupi “Pomozimo Eni Škoda da prohoda”.

– Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju sa čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopadisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još tri operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove – ispričali su roditelji male Ene.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti na broj računa:

Ena Škoda
Žiro račun:
IBAN: HR4624020063102794848
Poziv na broj: HR02 3102794848
Opis plaćanja: Donacije za Enu Škoda

Donacije iz inozemstva
Devizni račun:Ena Škoda
HR882402006320903906
SWIFT/BIC:ESBCHR22
Donacije za Enu Škoda