Članci arhiva

Sufinanciranje energetske obnove kuća po kriteriju "najbrži prst": Krajem sljedećega tjedna bit će objavljena dva javna poziva - jedan za dodjelu županijskih potpora za ruralni razvoj, a drugi za sufinanciranje mjera energetske obnove obiteljskih kuća - najavljeno je, uz ostalo, na današnjem kolegiju zadarskog župana Božidara Longina.

Prijedlog javnog poziva s uvjetima natječaja objavljen je na internet stranicama Zadarske županije i dostupan je na sljedećoj poveznici.

Za jedan od najpopularnijih programa u našoj županiji kako je pročelnik Lovro Jurišić nazvao sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća osigurano je milijun kuna. Financiraju se dvije mjere u iznosu 40 posto prihvatljivih troškova.

       Jedna obuhvaća vanjsku ovojnicu, odnosno fasadu i stolariju, ona se financira do 30 tisuća kuna s PDV-om odnosno 40 posto prihvatljivih troškova…Mjera dva je za korištenje obnovljivih izvora energije znači dizalice topline, bojleri za grijanje potrošne hladne vode i slično…Tu financiramo isto 40 posto ali je najveći iznos 15 tisuća kuna.

Svi koji računaju na ta sredstva morat će biti brzi jer će se dodjeljivati po kriteriju najbrža prijava – naglasio je pročelnik Jurišić:

Budući da je tako veliki interes, oni koji su dobili od Županije ili od Grada u zadnjih 3 godine, ne mogu dobiti i ove godine.