Članci arhiva

Na internet stranicama Zadarske županije objavljen je natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća po kriteriju "najbrži prst". Za obnovu fasade i vanjsku stolariju može se dobiti do 30 tisuća kuna, odnosno 40 posto prihvatljivih troškova.

Javni poziv s uvjetima natječaja objavljen je u četvrtak, 25.04.2019. na internet stranicama Zadarske županije i dostupan je na sljedećoj poveznici.

Podsjetimo, za jedan od najpopularnijih programa u našoj županiji, kako je pročelnik Lovro Jurišić nazvao sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća osigurano je milijun kuna. Financiraju se dvije mjere u iznosu 40 posto prihvatljivih troškova.

- Jedna obuhvaća vanjsku ovojnicu, odnosno fasadu i stolariju, ona se financira do 30 tisuća kuna s PDV-om odnosno 40 posto prihvatljivih troškova…Mjera dva je za korištenje obnovljivih izvora energije znači dizalice topline, bojleri za grijanje potrošne hladne vode i slično…Tu financiramo isto 40 posto ali je najveći iznos 15 tisuća kuna.

Svi koji računaju na ta sredstva morat će biti brzi jer će se dodjeljivati po kriteriju najbrža prijava – naglasio je pročelnik Jurišić:

Budući da je tako veliki interes, oni koji su dobili od Županije ili od Grada u zadnjih 3 godine, ne mogu dobiti i ove godine.