Članci arhiva

Povodom nadolazećeg Dana Općine Kali, blagdana sv. Lovre koji se slavi 10. kolovoza održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Sjednica je održana u četvrtak, 8. kolovoza u 11 sati u Općinskoj vijećnici, a uzvanicima su se obratili predsjednik Vijeća Lovre Vidov, župan Zadarske županije Božidar Longin i načelnik Općine Kali Marko Kolega.

Predsjednik Općinskog vijeća Lovre Vidov dao je kratak osvrt na proteklu godinu, istaknuvši da je godina bila dobra za Općinu Kali, te očekuje da nastavimo dalje u ovakvom tempu, a uvijek možemo i bolje.

U prošloj godini realizirano je nekoliko važnih projekata, neki su u tijeku, a naravno u pripremi su i novi projekti, kazao je predsjednik Vidov.

Od realiziranih projekata Vidov je naglasio ''Obnovu dječjeg vrtića Srdelica'', te dodao kako su realizacijom ovog projekta Kali uz suvremene jaslice dobile i suvremeni vrtić s novom opremom, te smo s tim projektom napravili jedan od preduvjeta da mladi nastave živjeti u Kalima, a neke obitelji možda i potaknemo da se vrate u Kali.

Također krajem 2018. započeli su radovi na prometnici Tratica – Artina, radovi su završeni u svibnju, a dosadašnji trn u oku svakog Kaljanina postala je jedna lijepa prometnica s šetnicom uz more.

U svibnju je također dovršen projekt Dražine, Kali je dobilo moderno multifunkcionalno igralište s podlogom od tartana, a Kaljani su dobili mjesto za rekreaciju i bavljenje raznim sportovima, kazao je Vidov.

Tu su i drugi projekti koji su u tijeku neki se realiziraju, neki bi uskoro trebali započeti s realizacijom, a to su: Izrada strateškog razvojnog programa Općine Kali 2018-2023, projekt uređenja šetnice Rta Artina koji kreće u rujnu, priprema dokumentacije te dobivanje građevinske dozvole za uređenje obalne prometnice u Batalaži za takozvani ROTOR, obnova i opremanje parkova - Parka kod Crkve i Parka na Mulu, upoznao je nazočne predsjednik Lovre Vidov, te zaključio izlaganje s kapitalnim projektima:

 - Također moramo spomenuti i dva najveća infrastrukturna projekta, a to su Ribarska luka Lamnjana, koja je u nadležnosti Lučke Uprave Zadar, te aglomeracija Preko Kali.

Prisutnima su se nakon predsjednika Vidova obratili i načelnik Marko Kolega i župan Longin, a nakon svečane sjednice u 12 sati održan je svečani domjenak za uzvanike u konobi Intrada u Kalima.