Članci arhiva

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji udruge DDK Kali održana je u prizemlju Općinskog doma u Kalima u ponedjeljak 12. kolovoza od 15:30 sati. Iako je bio najtopliji dan ove godine, prikupljeno je čak 47 doza krvi.

Akciji se odazvalo i više od 47 darivatelja iz Kali, Kukljice i gostiju, ali zbog zdravstvenih razloga nisu svi mogli pristupiti darivanju.

Dario Mišlov, predsjednik udruge DDK Kali ističe da su na akciji imali i jednog jubilarnog darivatelja, Mladena Ilića kojem je ovo bilo 50. darivanje krvi. Mišlov se zahvaljuje svim darivateljima koji su se odazvali akciji unatoč ekstremnoj vrućini, podjednako onima koji su dali krv i onima koji su se odazvali akciji, ali nisu bili prihvaćeni. Posebne zahvale i našim prijateljima iz Kukljice koji se redovito odazovu, a posebnost ove ljetne akcije je odaziv četvero darivatelja, gostiju na odmoru koji nisu stanovnici otoka, dodaje Mišlov te zaključuje:

- Ova brojka bi bila i veća da 10-ak članova udruge DDK Kali nije darovalo krv ranijih dana u ambulanti za transfuziju opće bolnice Zadar na poziv Crvenog križa radi nestašice krvi u bolnicama.

Datum ove akcije je bio dogovoren još par mjeseci ranije pa se nije mogao promijeniti unatoč velikoj vrućini, objašnjava Mišlov te već najavljuje datum iduće zimske akcije darivanja krvi koja će se održati za točno četiri mjeseca, 12. prosinca 2019.

Udruga DDK se ujedno zahvaljuje i sponzorima Kali tuni i Cromarisu na donaciji svježe ribe za pripremu zahvalnog obroka za darivatelje. Iznimno, ovaj put sponzor je bila i tvrtka APIOS, koja je darivateljima podijelila reklamne majice za benzinske servise te odobrila članovima udruge popust od 20 lipa po litri goriva na njihovim benzinskim postajama.

KRV SU DAROVALI:

1. BAČOKA PETAR

2. BLASLOV NINO

3. BLASLOV TONI

4. BOSOTINA VIDA

5. BUOVAC DAMIR

6. BUOVAC IVAN

7. ČERNAK DANIEL

8. DENARO SANDRA

9. FRANOV ZLATOMIR

10. FRANOV ZORAN

11. FUČEK DOROTEA

12. GOBIN LORENA

13. GRZUNOV OLIVER

14. ILIĆ MLADEN

15. IVOŠ JOSO

16. IVOŠ KRSTO

17. JANJIĆ IVAN

18. JUREŠIĆ SANJA

19. KOLEGA ANAMARIJA

20. KOLEGA LOVRE

21. KOLEGA MARKO

22. KOLEGA PERICA

23. KONČURAT BOŠKO

24. KURTIN DENIS (Baća)

25. KURTIN DENIS (Senura)

26. KURTIN JOSIP

27. KURTIN TINO

28. LONGIN BOŽIDAR

29. LONGIN MORENO

30. LUKIN ZVJEZDANA

31. MARIČIĆ VREMENKO

32. MIJATOVIĆ ERNICA

33. MIJATOVIĆ MARIN

34. MILIĆ BLAŽ

35. MIŠLOV BRUNO

36. MIŠLOV DAMIR

37. MIŠLOV IVAN

38. PAVIĆ MILORAD

39. PERIN SUZANA

40. ŠKOLJAREV TEO

41. ŠPAR NENAD

42. TUŽINSKI DALIBOR

43. VIDOV ELZA

44. VIDOV JOSIPA

45. VIDOV PAVLE

46. VIDOV RAJKO

47. VIDOV TIN

ZAHVALE DARIVATELJIMA KOJI SU SE ODAZVALI AKCIJI, ALI NISU SMJELI DARIVATI KRV:

GOBIN DANICA,  JUREŠIĆ PHILIP, KONČURAT LJUBICA, KONČURAT SLAVEN, KONČURAT TINA, KURTIN DARKO, LOVRINOV ROBERTA, MIŠLOV ANĐELKO, ŠKOLJAREV OLIVIA, VIDOV KATIJA