Članci arhiva

Udruga Zadarske mažoretkinje se vratila s Europskog prvenstva koje se održalo u gradu u Agenu u Francuskoj ovog ljeta od 29.08. do 01.09.

Zadarske mažoretkinje su osvojile veliki uspjeh i osvojile PRVO MJESTO U EUROPI U MAŽORET PLESU u neformaciji Iva Vrkić i Viktorija Skoko u juniorskoj kategoriji.

Osvojile su zlato ponosno su predstavile svoj Grad Zadar.

U neformaciji duo Lucija Burčul i Laura Kurta su osvojile 7.mjesto, Irina Kučej u kadetskoj kategoriji 7.mjesto i Veronika Dijan iz Sukošana u seniorskoj kategoriji 9. mjesto.

U kategoriji formacija juniorke 6. mjesto plesale su (Marija Bilić, Martina Maršič, Marija Zelić, Laura Kurta, Lucija Burčul, Iva Vrkić, Viktorija Skoko i predvodnica Veronika Dijan).

Mažoretkinje otoka Ugljana i Pašmana u formaciji seniora su osvojile 6.mjesto plesale su (predvodnica Bernarda Klarin, Anđela Perin, Izabela Bobić, Marina Šljivac, Martina Tolja).

Prošli smo 3700 km autobusom, bili smo kao tim svi složni i profesionalni, ponosno i časno smo odradile Europsko prvenstvo te ponosno predstvaile svoj Grad i Zadarsku županiju (otoke Ugljan i Pašman).

Mažoretkinje su plesale koreografiju 12x12 metara i defile od 60 metara prvenstvo se održavalo u dvorani,suci su ocjenjivali elemente plesa ljepotu koreografije,elemente,tehniciranje sa štapom, umjetnički i opći dojam se gleda.

Natjecalo se 157 neformacija i 70 formacija.

Hvala Bernardi Klarin i Izabeli Bobić na pomoći te velika hvala roditeljima zadarskim od mažoretkinja na pomoči i razumijevanju oko Prvenstva, hvala tehničkoj službi Marku Grzunovu, hvala sponzorima i firmama koje su nam omogučili odlazak na EP a to su: e-story, sv. Rok, vodoinstalacije Zd, PZC Varaždin, Dentex Zd, Naklada ljevak, Omega 3, Općina Kali, Općina Pašman, Općina Preko, Općina Kukljica, Zadarska županija, UO One Way, Tuljan Ribarsktvo, Kali tuna, caffe bar Domenik, Magaljen d.o.o., UO Pescatore, Osiguranje Generali, Bili Tomislva Čulina, Caffe Bar Mavra, frizerski salon kod Ane, frizerski salon Doris, Muzej stakla Zadar, Turistička Zajednica Sukošan i Kali, Grad Zadar, Bazeni Kurta, hvala Darku Baniću za suradnju i preporuke za pomoć, Općina Škabrnja, Općina sv. Filip i Jakov, hvala, Nogometnom savezu Zadarske Županije, ribarnica Galeb, TZ Pašman i fizioterapetu Robertu Dugorepcu.

Predsjednica uduge i trenerica Željka Vitlov