Članci arhiva
NASTAVLJAJU SE SPORENJA OKO DRUŠTVENOG DOMA U KALIMA – REAGIRAO JEDAN OD POKRETAČA PETICIJE  BRUNO MIŠLOV KOJI NAČELNIKU KOLEGI PORUČUJE: „Da smo se spremni prodati za tih dvadesetak kvadrata ne bismo ni pokrenuli peticiju!”
 
Poštovani,
 
osjećam se dužnim i prozvanim demantirati neke stvari koje je izrekao naš vrli načelnik u svrhu toga da budete adekvatno informirani.
 
Prvo i osnovno, peticiju je prije mog odlaska u Rijeku potpisalo preko 300 ljudi, a ne "nekoliko desetaka" te je ista i dalje dostupna i potpisi se nastavljaju skupljati. Fotokopije potpisnih lista moguće je dostaviti u vašu redakciju kako bi cijela stvar bila legitimna i vjerodostojna - za razliku od načelnika i političke stranke koju zastupa.  Kali prema popisu stanovništva iz 2011. godine broji nešto više od 1600 stamovnika. Realna slika je da izvan ljetne sezone u mjestu ima oko 700, maksimalno 800 ljudi. Stoga je broj potpisa koji smo dosad skupili (i koji nastavlja rasti) nešto što ima težinu i ne smije se ignorirati!
 
Drugo, sve informacije "o čemu se stvarno radi" navedene u članku sa KaliOnline dovoljne su da zaključimo da projekt nije dobar i da realno, s obzirom na sredstva koja se planiraju uložiti, neće donijeti ništa korisno mjestu osim načelnikovih hvalospjeva samom sebi i nečega da opravda svoj mandat. Poznata je stvar da je načelnik neke druge projekte, koji su započeti davno prije nego li je on nekim čudom došao na vlast, pripisivao sebi te se zbog tog zamjerio nekolicini cijenjenih Kaljana.
 
Što se multimedijalne dvorane tiče, u članku je navedena kvadratura od 63 m2 i ne znam kojim čudom načelnik planira tamo smjestiti 170 ljudi. Sve je vidljivo na skici iz članka te napominjem da visina stropa u planiranoj multimedijalnoj dvorani neće biti dovoljna za bilo kakve kino projekcije, niti će njezina akustična svojstva pogodovati istim.
 
Udruga Kualjska Mladost ne traži, niti je tražila svoj prostor. Pa zar bi Kualjska Mladost iziskivala da se na ovaj način devastira resurs koji već generacijama udomljava Kualjske Maškare - čija je organizacija i održavanje jedno od temeljnih funkcija/zadaća dotične udruge? Hvala načelniku što nam svima pokušava učiniti medvjeđu uslugu. Da smo se spremni prodati za tih dvadesetak kvadrata ne bismo ni pokrenuli peticiju.
Ponavljam, u našem mjestu već ima suviše praznih prostora koji se mogu na razne načine organizirati/prilagoditi i koordinirati za rad udruga. Ukoliko neka od udruga izjavi da im je neophodan planirani novi prostor, ja pod punom pravnom i moralnom odgovornošću tvrdim da laže sebe i sve ostale i da je u tom slučaju po strani neki drugi interes.
 
I na kraju, mislimo da bi svaki pravi Kaljanin (kao i uostalom osoba pri zdravoj pameti) odbio tih pet milijuna kuna ako ih se planira potrošiti na ovaj način. Još jedan dokaz da se ovaj načelnik ne osjeća kao Kaljanin niti to u suštini jest, već mu je pri srcu samo novac - zato već par godina daje pregrađeni prostor stare Udruge, koji je donedavno na raspolaganju imala Kualjska Mladost, u najam za rođendane i proslave i kojekakve druge stvari.