Članci arhiva

Tradicionalna manifestacija Kualjske maškare ove godine će trajati od 7. do 9. veljače, s tim da izrada krnevuala u Domu počinje već 24. siječnja, stoji u facebook najavi organizatora, udruge Kualjska mladost. Prvo je to veće društveno događanje u Kalima u novoj 2020. godini.

U petak 7. veljače maškare će zabavljati grupa MAGAZIN, dok je za zabavu u subotu, 8. veljače zadužena IVANA KOVAČ. Zadnji dan maškara, nedjelja 9. veljače po običaju je rezervirana za dječje maškare, čitanje tastamenta i spaljivanje ovogodišnjeg krnevuala.

U nastavku prenosimo novogodišnju objavu udruge Kualjska mladost:

Veliki pozdrav svimi ma di god bili !!

Dok išćete košulje i vešte po ormuarimi i parićivate se za najluđu nuoć u godini, moja malenkost će provati sažieti ovu 2019-tu godinu. Prva godina je iza novoga, pomluađenoga odbora udruge 'Kualjska mladost' , iza nuas su (tek) dvua božićna koncerta, jedne maškare i jedan Streetball. Kad smo se ćapali vuoga, nismo znali u ča se upušćamo, bilo nas je na prvu struah, ali jopet s druge struanie želja, volja i dužnost da mi organiziramo neki događaji ki imaju tradiciju u našin mestu su prevluadali (čitaj Kualjske maškare i Streetball). Iskoristiti ćemo priliku ovin putun da se zafualimo svimi ki su i na najmanji nuačin pomuogli organizaciji, nuadamo da ste i dalje uz nuas. Potrudili smo se uviesti nešto novo, dignuti to na jedan viši nivo, a sad jesmo li uspili, neka Kualjani suami reču. Iako je puno onih ča nan pomuažu, uvik se nuajde neko ki nas, da izvinite, j..., ali nijećemo ih spominjati jer kako rečie jedna latinska poslovica, imena su mrska.

A sad ćemo se osvrnuti na ono ča je ispred nuas, a to su KUALJSKE MAŠKARE, vrime kad smo svi munjeni (neko više, neko manje). Ove godine traju od 7.2. do 9.2. Dom će svoja vruata otvoriti 24.1., i unda ćemo pomalo počieti sa izradun krnevuala. O sviemu ostalomu biti će na vrime obavješteni. I ono ča svih zanima, u PIETUAK (7.2.) , zabuavljati će vas MAGAZIN, dok je za zabavu u SUBOTU (8.2.) zadužena IVANA KOVAČ.

I da ne zaboravimo na kraju, svimi vami sretnu i uspješnu Novu godinu sa puno zdruavlja, ljubavi i mira želi udruga 'Kualjska mladost' !!!