Članci arhiva

U prvome krugu izbora prije 15 dana, Kolinda je u ove tri općine na otoku Ugljanu i Dugom otoku pobijedila Milanovića, da bi sada u drugome krugu od njega izgubila

Na području Zadarske županije i grada Zadra dogodila se u drugom krugu predsjedničkih izbora svojevrsna repriza prvoga kruga. Prema neslužbenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, na razini naše županije Kolinda Grabar Kitarović je postigla značajnu prednost u odnosu na Zorana Milanovića s nekih desetak tisuća osvojenih glasova više, ali je Milanović ponovio pobjedu u glavnom županijskom gradu – Zadru. Osim Zadra, Milanović je u Zadarskoj županiji porazio Grabar Kitarović u još šest općina – sve redom otočnih – i to u: Kalima, Kukljici, Preku, Salima, Tkonu i Viru!

Zanimljivo je da je u tri otočna mjesta – Kali, Preko i Sali - Kolinda Grabar Kitarović u prvome krugu prije petnaest dana pobijedila Milanovića, a sada u drugome krugu glasači u te tri općine glasovali su većinom za Zorana Milanovića.

Bila bi, dakako, zanimljiva analiza uslijed čega je došlo do ovog preokreta od Kolinde prema Milanoviću u ove tri otočne općine Zadarske županije. Usprkos prednosti Grabar Kitarović u prvome krugu, očito da su se glasači "treće opcije" iz prvoga kruga (bilo Škorini ili ostalih kandidata) sada u drugome krugu više priklonili SDP-ovu predsjedničkom kandidatu, piše Zadarski list.

U ostale tri otočne općine – Kukljica, Tkon i Vir - Milanović je jučer ponovio pobjedu nad Grabar Kitarović ostvarenu još u prvome krugu.

U svim ostalim općinama i gradovima Zadarske županije, kandidatkinja na listi koju je predvodio HDZ, ostvarila je pobjedu u oba kruga predsjedničkih izbora.