Članci arhiva

Dva tjedna uoči Kualjskih maškara 2020. počinje i izrada velike karnevalske lutke - krnevuala. Kino dvorana Doma u Kalima u kojoj će se naredna dva tjedna izrađivati ovogodišnji krnevua' otvara svoja vrata u petak, 24. siječnja od 16 sati.

U petak na meniju brudet od gruževine

Uz izradu krnevuala, tradicionalno u Domu večernji meni koji pripremaju domaći kualjski kuhari i ponuda raznog pića. Za otvorenje se kuha kualjski brudet od gruževine - ugora, kojeg spremaju kuhari Šišmar i Čančuo tako da nitko neće ostati gladan, a dok budete uživali u specijalitetu, moći ćete pratiti rukometnu utakmicu naših Kauboja jer će se u Domu prenositi polufinale Europskoga prvenstva u rukometu, poručuju organizatori iz udruge Kualjska mladost.

Osim tradicionalnog turnira u muri koji se igra svake godine prilikom izrade krnevuala, organizatori iz udruge Kualjska mladost za iduću srijedu, 29. siječnja kao novinu najavljuju turnir u pikadu u Domu i pozivaju sve zainteresirane da se prijave i pridruže.

Podsjetimo, finalni dio manifestacije Kualjske maškare s maškaranom povorkom po mjestu, plesom pod maskama, dodjelom nagrada i spaljivanjem krnevuala ove godine će trajati od 7. do 9. veljače. U petak 7. veljače maškare će zabavljati grupa MAGAZIN, dok je za zabavu u subotu, 8. veljače zadužena IVANA KOVAČ. Zadnji dan maškara, nedjelja 9. veljače po običaju je rezervirana za dječje maškare, čitanje tastamenta i spaljivanje ovogodišnjeg krnevuala.