Članci arhiva
 
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na jutrošnjoj je presici Nacionalog stožera građanima jasno poručio da ne izlaze iz svojih domova, osim ako je to uistinu nužno. Donijela se odluka o prekidu međugradskih linija za vlakove i autobuse. Fluktuacija ljudi se na taj način zaustavlja.
 
Prema Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od dana 21.03.2020. godine do daljnjeg obustavljene su sve brzobrodske linije i brodska linija Zadar - Preko.
 
Što se tiče otočnih trajektnih linija, tu je posebna regulativa po kojoj će oni imati mogućnost opskrbe, ako bude potrebe i obaviti liječnički ili drugi pregled u bolnici. Oni koji nisu stanovnici otoka mogu otići. Oni koji nisu, više neće moći doći na otoke. Stožeri civilne zaštite na svim razinama bit će odgovorni da se sve ovo provede uz hrvatsku policiju. Policija će diljem zemlje obilaziti sva javna mjesta, sve naše ulice i tamo gdje vide da se netko ne pridržava mjera, reagirat će u skladu sa zakonom, kazao je Božinović.
 
ODLUKU o ograničavanju javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu Stožera Civilne zaštite RH možete preuzeti OVDJE.
 
O novonastaloj situaciji u javnom linijskom pomorskom prijevozu, oglasila se i Jadrolinija. Obavijest prenosimo u cijelosti:
S obzirom na odluku Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu, obavještavamo cijenjene putnike da će se bez obzira na kupljenu kartu, na trajekt ili brod S KOPNA ILI S OTOKA NA OTOK moći ukrcati samo putnici s otočnim iskaznicama ili potvrdom o stalnom boravištu na otoku, te djelatnici javnih i komunalnih službi i teretna vozila registrirana u Hrvatskoj.
Putnici s otoka prema kopnu nemaju ograničenja, ali povratnu kartu na otoku mogu kupiti samo gore navedene kategorije korisnika.
Putnici koji ne udovoljavaju ovim uvjetima, a imaju kupljene karte, imaju pravo na povrat novca prema Općim uvjetima poslovanja Jadrolinije.