Članci arhiva

Zadar, srijeda, 01.04.2020./ Od jutros je na području Zadarske županije registrirano četvero novih pozitivnih na koronavirus. S tim slučajevima ukupna brojka registriranih u zadarskoj bolnici je 39 osoba, od čega je 37 iz Zadarske županije, a dvoje iz Ličko-senjske, izvijestili su jutros na konferenciji za medije županijskog Stožera.

- Od četiri nova pacijenta troje je dovedeno u vezu s osobama iz biogradske bolnice, a jednu nismo doveli u vezu s njima, izvijestio je epidemiolog Alan Medić.

U životnoj dobi do 19 godina nema oboljelih, od 20 do 30 godina je njih šest, a najviše ih je u skupini od 50 do 60 godina, ukupno 15. Oboljelih ima i u dobnim skupinama preko 70 ili 80 godina, po pet.

- Čekamo još 21 nalaz koji će biti dojavljeni kroz današnji dan. Na odjelu COVID leži 17 pacijenata, jedna pacijentica je u JIL COVID-a i dalje je u teškom stanju. Dva su liječnika pozitivna dok još čekamo odluku za liječnicu koja je imala dva negativna nalaza, rekao je ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. Željko Čulina. Ukupno je 62 djelatnika OB Zadar u samoizolaciji.

Načelnik Stožera Šime Vicković izvijestio je o novostima s izdavanjem propusnica fizičkim osobama koje nemaju OPG-ove, a imaju poljoprivredna dobra. Potvrde će im izdavati stožeri općina u kojima se nalaze parcele.

- U zahtjevu treba navesti broj čestice gdje se nalazi, a u općinama će najbolje znati kakvo je stanje. Što se tiče propusnica za dostavu lijekova i hrane osobama kojima je potrebna pomoć, također će ih izdavati općine na čijem se područje nalaze potrebiti, rekao je Vicković.