Članci arhiva

Stožer civilne zaštite Općine Kali povodom Prvog maja poziva mještane da se pridržavaju mjera vezanih za sprječavanje širenja virusa COVID-19 donesenih od strane Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Uoči međunarodnog praznika rada koji se obilježava 1. svibnja to se posebno odnosi na mjeru ograničavanja društvenih okupljanja na otvorenom.

U Stožeru su svjesni da će ukoliko bude sunca i lijepog vremena Prvi maj brojne mještane izmamiti na otvoreno, i to tradicionalno u kualjskoj intruadi.

U godinama prije ove pandemije koronavirusa brojni su mještani upravo ove lijepe proljetne dane, osobito Prvi maj, navikli koristiti za boravak u prirodi, šetnje, rekreaciju, izlete, druženja, piknike uz roštilj…

Svjesni da je dobro i zdravo boraviti na zraku, iz kaljskog Stožera žele podsjetiti da se nalazimo u potencijalno opasnom vremenu te s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa pozivaju mještane na savjesno i odgovorno ponašanje s naglaskom da se ne smijemo grupirati u skupine više od 5 osoba na zajedničkom otvorenom prostoru.

Iz Stožera također apeliraju mještane da tijekom proslave Prvog maja održavatju udaljenost od najmanje dva metra između ljudi, te redovno peru odnosno dezinficiraju ruke, i predmete koje koriste.

Nadamo se da će svi imati dovoljno razumijevanja, strpljenja i samodiscipline te da će i dalje poštivati sve mjere Nacionalnog stožera i preporuke hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kako bi nam praznik rada, Prvi maja prošao u najboljem redu i bez posljedica na zdravlje, ističe Stožer Civilne zaštite Općine Kali.