Članci arhiva

Zadar, 15.12.2020./ Na području Zadarske županije 99 je novooboljelih osoba od koronavirusa, a izolaciju provode na područjima gradova Zadar (63), Benkovac (4), Biograd (3) i Pag (1) te općina Bibinje (1), Galovac (2), Kali (1), Novigrad (3), Pašman (3), Poličnik (1), Preko (4), Ražanac (1), Sali (1), Sukošan (2), Sv. Filip i Jakov (5), Vir (1) i Vrsi (3).

Koronavirus je ušao u još jedan obiteljski dom na području Grada Zadra u kojem je zaraženo pet korisnika.

U Općoj bolnici Zadar na respiratoru je od posljedica infekcije koronavirusom preminuo 53-godišnji pacijent koji nije bolovao od kroničnih bolesti.

U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru preminula je 83-godišnja žena.

Na svim COVID odjelima u zadarskoj općoj bolnici hospitalizirano je 79 bolesnika oboljelih od koronavirusne bolesti od kojih je 12 na respiratoru. U biogradskoj bolnici na liječenju je 21 pacijent.

U Općoj bolnici Zadar na koronavirus pozitivno je 27 djelatnika, 14 ih je u samoizolaciji, dok je u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu 10 oboljelih djelatnika i jedan u samoizolaciji.

U Psihijatrijskoj bolnici Ugljan još su dva novooboljela pacijenta od koronavirusa, sedam ih se oporavilo pa je trenutačno u toj zdravstvenoj ustanovi 21 pacijent pozitivan na COVID-19 te 17 djelatnika.

U osnovnim školama kojima je osnivač Zadarska županija koronavirusom je zaraženo 20 učenika i 12 nastavnika, a u samoizolaciji je 316 učenika, tri razreda te 29 nastavnika.