Članci arhiva

Na brdu s jugozapadne strane zgrade OŠ Valentina Klarina u Preku, odakle se prije dva mjeseca slijevala bujica i poplavila školu i sportsku dvoranu, sagrađen je obrambeni zid, piše otočni portal Naši školji.

Gradnja zida dogovorena je nakon što je nadzorna služba Hrvatskih voda izašla na teren kako bi se pronašlo rješenje da se, uslijed jake kiše, spriječi buduće prodiranje vode u školu i dvoranu.

- Nakon obilaska terena jedini je zaključak bio da se sagradi obrambeni zid i na taj način pokuša zaustaviti prodor vode jer se za svake jače kiše voda slijevala prema školi. Radove, vrijedne 45.000 kuna, izveli su djelatnici naše općinske komunalne tvrtke Obala i parkovi, a sufinancirali smo ih mi i Zadarska županija, potvrđuje načelnik Općine Preko Jure Brižić te napominje da je raščišćen i plato s bočne strane škole kako bi se autobus koji dovozi djecu mogao lakše okrenuti.

Podsjeća da su stražnji ulaz u školu, zgrada i sportska dvorana bili poplavljeni prije tri godine, ali i 16. listopada 2020. unatoč vrećama s pijeskom koje su na vrijeme postavili komunalni djelatnici i zaposlenici škole.