Članci arhiva

Od 4. svibnja je i u Zadarskoj županiji krenulo masovno cijepljenje. U Zadru, na Višnjiku dnevno će biti cijepljeno 800 ljudi. Radi se u dvije smjene, šest dana u tjednu. Cilj je do kraja lipnja cijepiti 50 posto stanovništva, objavljuje HRT Radio Zadar

Uključujući i cijepljenje u ambulantama obiteljske medicine cilj je mjesečno cijepiti oko 30 tisuća ljudi, odnosno do kraja lipnja plan je cijepiti 50 posto stanovništva, najavio je zadarski epidemiolog dr. Alan Medić.

Neki su danas na Višnjik došli po drugu dozu, nekima je prvi put, ali svi su zadovoljni organizacijom cijepljenja na glavnom punktu u Zadru. Cijepi se Pfizerovim cjepivom, a oni koji dolaze po drugu dozu cijepe se ili Pfizerom ili Modernom, ovisno što su primili prvi put.

Ravnatelj gradske organizacije Crvenog križa Šime Lisica, čiji volonteri pomažu u provođenju cijepljenja, ističe kako se radi u dvije smjene svaki dan, osim nedjelje i to u smjeni od 7,30 do 12,30 i popodne od 15 do 21 sat. 

Iz Zadarske županije navode kako je ovaj tjedan krenulo masovnije cijepljenje stanovništva, posebno radno sposobne populacije što je od velike važnosti za suzbijanje širenja epidemije i što skorijeg povratka u normalan život.

Interes za cijepljenje protiv COVID-a 19 je velik, na dan se cijepi i do 900 ljudi na Višnjiku, oko 170 u Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije, a svaki liječnik obiteljske medicine od ovoga tjedna ima obvezu cijepiti najmanje 30 svojih pacijenata u obiteljskim ambulantama. Ovoga tjedna stiglo je 8.000 doza Pfizer cjepiva, a tolike doze će stizati i i tijekom cijelog svibnja i lipnja. Započelo je cijepljenje turističkih djelatnika i djelatnika u dječjim vrtićima, idući tjedan će biti cijepljeni prosvjetni djelatnici i do kraja mjeseca medijski djelatnici.