Članci arhiva

Od 1. srpnja u Narodnoj knjižnici Kali počinje program Ljeto u knjižnici, za naše najmlađe korisnike, a financira ga i ove godine Ministarstvo kulture i medija. U sklopu manifestacije Ljeto u knjižnici , tijekom srpnja i kolovoza 2021., održavat će se:

Kreativne i edukativne radionice za djecu svaki tjedan (utorak i četvrtak u 10.30 sati),

Pričaonice svaki petak u 10:30 tijekom srpnja (uz priču s djecom provoditi će se razne aktivnosti kreativnog stvaranja.)

Društvene igre I ove godine nastavljamo s igranjem društvenih igara u našoj knjižnici! Svake srijede od 10:30 možete se družiti uz šah, Monopoly, Scrabble, Alias i mnoge druge. Ovaj je program namijenjen djeci (8+). Korisnici će moći koristiti Playstation 4 koji se nalazi na Dječjem odjelu. Za korištenje konzole potrebno je sa sobom imati člansku iskaznicu.

Radionica 3D printanja 16. i 23. kolovoza u 15 sati, polaznici radionica upoznat će se s osnovama korištenja 3D printera. Ovi edukativni, zabavni i kreativni uređaj omogućavaju mladima da steknu znanja i vještine uz pomoć digitalnih informacija postaju dizajneri i kreatori novih alata. Cilj radionica je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, stjecanje kompetencija kao što su vještina učenja, rješavanja problema, suradnja, komunikacija.

3D printanje ili aditivna proizvodna tehnologija je vrlo jednostavan način da se u kratkom vremenu izradi neki predmet kojeg smo prije toga osmislili u posebnom programu na računalu. Glavna prednost 3D printanja je njegova brzina i jednostavnost, ali i mogućnost izrade predmeta od kombinacije različitih materijala.

Čitateljski izazov za djecu pozivamo svu djecu da tijekom ljetnih mjeseci posjete našu knjižnicu i sudjeluju u ljetnom čitateljskom izazovu. Pripremili smo zanimljiv popis knjiga kako bismo potakli djecu da i tijekom ljetnih mjeseci uživaju u čarima čitanja. Djeca s najviše pročitanih knjiga tijekom izazova bit će nagrađena. Za sudjelovanje u izazovu sve knjige moraju biti posuđene u našoj knjižnici. Izazov traje od 1. srpnja do 23. kolovoza, a nagrade ćemo podijeliti početkom rujna.

Polaznici ljetnih radionica moraju biti članovi Narodne knjižnice Kali.

Sve aktivnosti u sklopu programa “Ljeto u Narodnoj knjižnici Kali” realizirat će se sukladno uz epidemiološku situaciju i uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj higijeni i higijeni prostora koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Zbog ograničenog broja polaznika, obavezna je prijava na: 023/ 281-804, na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili osobno, u Narodnu knjižnicu Kali, Trg Marnjiva 23.

I ovo ljeto možete pronaći naše ljetne drvene kućice s knjigama na plaži: Batalaži, Mulu i Luci.