Članci arhiva

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture na svojim stranicama je objavilo popis brodica i jahti koje će biti brisane jer za iste nije plaćena naknada za korištenje pomorskog dobra i svjetlarine za 2019. i 2020. godinu. Na području Zadarske županije radi se o 1.864 brodica, odnosno jahti. Najviše ih je na području Lučke kapetanije Zadar, ali ima ih i u ispostavama Biograd, Božava, Ist, Novigrad, Pag, Preko...

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijet će u listopadu 2021. godine, sukladno odredbama Pomorskog zakonika, rješenja o brisanju jahti i brodica iz Upisnika brodova Republike Hrvatske čiji vlasnici nisu platili naknade za sigurnost plovidbe i zaštitu mora za 2019. i 2020. godinu.

Popis brodica za koje je evidentiran nepodmireni dug nalazi se na Elektroničkoj oglasnoj ploči upisnika brodova Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, a ukoliko se ova potraživanja ne podmire do trenutka izdavanja rješenja o brisanju, brisane brodice moći će se upisati isključivo u postupku prvog upisa u Upisnik brodova uz uvjet ispunjavanja svih tehničkih standarda koji se primjenjuju na nove brodice.

Provjerite svoje uplate te za eventualne upite koristite našu mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.