Članci arhiva

Na tradicionalnoj svečanosti u povodu Dana darivatelja krvi, 25. listopada uručena su priznanja osobama koje su dale doprinos radu Društva crvenog križa Zadarske županije. Prigodne zahvalnice dobile su 4 žene koje su donirale krv više od 35 puta i 16 muškaraca koji su krv dali 50 puta, a priznanja su uručena i osobama koje su doprinijele razvoju i popularizaciji dobrovoljnog davalaštva krvi u Zadarskoj županiji te darivateljima koji zbog zdravstvenih razloga to više nisu u mogućnosti biti.

Priznanja su uručena i trima dobrovoljnim darivateljima Krvi udruge DDK Kali, i to zahvalnica za 50 puta darovanu krv uručena je Siniši Blaslovu, zahvalnica za poticanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija uručena je predsjedniku udruge DDK Kali Dariju Mišlovu, a zahvalnica za dosadašnju iskazanu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku Lidiji Mišlov.

- Udrugu smo osnovali prije četiri godine. Otočani su u specifičnoj situaciji iz dva razloga. Prvo, zbog činjenice da živimo na otoku, nismo u mogućnosti u zadnji se čas odazvati akcijama darivanja krvi. Drugo, naše akcije ovise o darivateljima, koji su u velikom broju ribari. Stoga, imamo 12 termina kada možemo prikupljati krv, tj. u terminima kada su ribari kod kuće. Stoga nam Crveni križ i Odjel za transfuziju uvijek izlaze ususret. Upravo zbog toga imamo tako dobre rezultate. Dobitnici smo i županijske nagrade za humanitarni rad za 2015. godinu. U prosjeku sakupimo 150 do 200 doza godišnje, što je više od prosjeka Republike Hrvatske, objasnio je dobitnik priznanja za poticanje i razvijanje svijesti o potrebi darivanja krvi, te pomoći u organiziraju akcija dobrovoljnog darivanja krvi Dario Mišlov, predsjednik Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi iz Kali.

Zahvalnice za 100 puta darovanu krv: Telesmanić Anđelko.

Zahvalnice za 50 puta darovanu krv: Antolović Denis, Bach Filip, Batur Stanko, Bičić Šime, Blaslov Siniša, Bugarija Mate, Dandić Dragiša, Krešan Zoran, Laštro Josip, Markulin Kažimir, Parić Ivan, Perović Denis, Perović Damir, Petković Đuro, Svirčić Goran, Šutalo Vladimir.

Zahvalnice za 35 puta darovanu krv: Bralić Snježana, Glavan Mirjana, Nižić Svemirka, Vuksan Mirkica.

Zahvalnice za poticanje svijesti o potrebi darivanja krvi te pomoć u organiziranju akcija: Baraba Radojka, Dušević Mladen, Đuriš Jelena, Jurin Venci, Lisica Zoran, Mikulić Ivica, Mišlov Dario, Pavić Ljubo, Perina Karmen, Vicković Goran, Vuica Branko.

Zahvalnice za dosadašnju iskazanu plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku: Barbaroša Željko, Lisica Boris, Mikulić Roko, Mišlov Lidija, Sikirić Klement, Stipanić Ivica, Sutlović Zdravko, Kocanović Tihomir.