Članci arhiva

U subotu, 13. studenoga u vremenu od 10 do 13 sati provedeno je cijepljenje protiv bolesti Covid-19 za stanovnike otoka Ugljana i Pašmana na punktu u sportskoj dvorani područne škole u Kalima.

Načelnik stožera civilne zaštite Općine Kali, Frank Mišlov navodi kako je odaziv mještana oba otoka bio vrlo dobar, ukupno 136 ljudi cijepljeno je prvom dozom ili docijepljeno cjepivima Pfizer, Moderna ili Johnson&Johnson.

Ovom prilikom Mišlov se u ime stožera zahvaljuje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo Zadar i dr. Alanu Mediću, dr. Silvestri Kolega iz Kali, dr. Radovanu Joziću iz Preka, i njihovom medicinskom osoblju, te Josipu Burčulu iz Općine Kukljica, kao i restoranu Gugulo iz Kali na okrepi u vidu kolača za osoblje i organizatore.

Ovo je bilo prvo masovno organizirano cijepljenje protiv Covida-19 na otoku Ugljanu, na kojem je građane istovremeno cijepilo više doktora i medicinara. Organizirano cijepljenje za otok Ugljan i Pašman trebalo bi se ponoviti i iduće subote, ali o točnoj lokaciji i terminu bit će objavljena zasebna najava u medijima.