Članci arhiva

Drugu subotu zaredom, 20. studenoga 2021. u područnoj školi u Kalima, provedeno je cijepljenje protiv Covida-19, koje je ponovno pobudilo velik interes otočana. Ovaj put, iznad svih očekivanja, cijepljeno je čak 175 stanovnika.

Zbog velikog odaziva otočnog stanovništva, na početku je došlo do manjih tehničkih poteškoća, i stvaranja redova za cijepljenje, no ubrzo je i to riješeno.

Medicinskom timu iz Ordinacije opće medicine Ugljan, dr. Zvonku Mišlovu i medicinskoj sestri Ani Graf Štrmelj, pridružili su se dr. Radovan Jozić, dr. Silvestra Kolega, uz medicinsko tehničko osoblje, Natašu Suntešić i Luciju Dorkin.

Pomoć u organizaciji, kako bi sve ipak proteklo u najboljem redu, u nepredviđenim okolnostima iznimno velikog odaziva otočana, pružili su članovi Stožera civilne zaštite općine Kali – Vjekoslav Stražina i Frank Mišlov.

Lokalni stožer civilne zaštite zahvaljuje se svima koji su sudjelovali u organizaciji i odazvali se akciji cijepljenja, a posebnu zahvalu upućuju Zavodu za javno zdravstvo Zadarske županije.

U prve dvije subote organiziranog cijepljenja, na punktu u Kalima, cijepljeno je ukupno 311 otočana, koji su pristigli i iz ostalih mjesta otoka Ugljana i Pašmana. Značajan je to doprinos prema dostizanju veće procijepljenosti stanovništva otoka, ističe dr. Zvonko Mišlov.

Organizirano cijepljenje na otoku nastavlja se iduće subote, pripremljeni za sve veći odaziv otočana, kako bi organizacija protekla u najboljem redu, te se smanjilo vrijeme čekanja, ističu iz lokalnog civilnog stožera.