Članci arhiva

Turističkoj zajednici Općine Kali odobrena je potpora za dvije manifestacije u 2022. godini, i to 15 tisuća kuna za Blue Fish Festival koji će se održati od 17.06. do 19.06., te 15 tisuća kuna za Kualjske ribarske noći - Tunuaru koja će se održati od 14.07. do 16.07.2022.

Pored potpora za marketinške aktivnosti za manifestacije, TZO Kali potporu u iznosu od 15 tisuća kuna ostvarila je i za razvojni projekt - Podizanje kvalitete gastro ponude s naglaskom na ribu i proizvode ribarstva.

U 2022. godini planiramo ugostiteljima ponuditi mogućnost besplatne edukacije koja bi se ostvarila s uglednim regionalnim kuharima. Krajnji cilj edukacije bi bio da svaki ugostiteljski objekt u mjestu još više razvija svoju prepoznatljivu gastro priču, da dobije stručna znanja vezano za pripremu i iskoristivost plodova mora, uz mogućnost nadograđivanja vlastitih menija s ponekim inovativnim jelima na bazi ribe i morskih plodova.

Osim edukacije planiramo uložiti u vidljiviju komunikaciju prema gostima u vidu isticanja lokalno interesantne ponude na menijima i posebno dizajniranim tabelama kraj objekata s animacijskom porukom za svakog ugostitelja posebno, ovisno o ponudi. To bi predstavljalo svojevrnu preporuku za određeni objekt, pojašnjava direktorica TZO Kali, Ina Kolega.

TZ Zadarske županije povećala sredstva za potpore za 2022. godinu

Programom rada za 2022. godinu Turistička zajednica Zadarske županije (TZ Zadarske županije) povećala je sredstva za potpore i proširila njihovu namjenu. Planiran je 50% veći budžet za potpore događanjima, 100% veći za agencije, tzv. destinacijske menadžment kompanije, te poseban budžet potpora za razvoj proizvoda posebnih interesa.

Slijedom toga, na 11. sjednici Turističkog vijeća TZ Zadarske županije koja je održana u srijedu 2. veljače 2022. donesena je odluka o dodjeli potpora temeljem Javnih poziva za dodjelu potpora u 2022. godini koji je obuhvatio 3 različita modela.

Sukladno Javnom pozivu za događanja ukupno je 55 subjekata ostvarilo pravo na potporu, a vrijednost ostvarenih potpora iznosi 749.000 kuna.

Odlukom je raspodijeljen i iznos od 400.000 kuna temeljem Javnog poziva za potpore razvojnim programima/projektima neposredno povezanih s turističkim proizvodima i to za 20 projekata.

Dokumenti su dostupni na mrežnim stranicama TZ Zadarske županije: https://www.zadar.hr/hr/o-nama/natjecaji-pozivi-i-obavijesti