Članci arhiva

Općina Kali i Ministarstvo pravosuđa i uprave u siječnju 2022. godine potpisali su Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore kojim je Općina Kali uključen u sustav e-Novorođenče.

Usluga e-Novorođenče, između ostaloga, roditeljima omogućuje podnošenje zahtjeva Općine Kali radi ostvarenja prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta.

Prednost podnošenja zahtjeva za ostvarenjem prava na novčanu pomoć po rođenju djeteta putem usluge e-Novorođenče je što roditelji ne moraju dolaziti osobno dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, već će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u matičnom uredu ili putem sustava e-Građani kroz usluge e-Novorođenče.

Slijedom navedenoga, od 15. veljače 2022. roditelji mogu zahtjev na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta podnijeti:
– prilikom prijave novorođenog djeteta u Matični ured, u kojem slučaju će matičar upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te, ukoliko ispunjavaju uvjete, putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti Općini Kali zahtjev na rješavanje
– prijavom u sustav e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče.

Visina naknade u Općini Kali iznosi za prvo dijete 5.000,00 kuna, za drugo dijete 7.000,00 kuna, a  za treće i svako slijedeće dijete 30.000,00 kuna.

Pored ove nove mogućnosti, roditelji i dalje mogu zahtjeve podnositi i osobno u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kali na adresi Trg Marnjiva 23, Kali.

U slučaju pitanja ili nejasnoća roditelji se mogu javiti Jedinstvenom upravnom odjelu na broj telefona 023/ 281-800 ili uputiti e-mail na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.