Članci arhiva

PRVI I VIŠI KORAK - Malene i velike mažoretkinje Zadarske županije natjecale su se na Županijskom prvenstvu u mažoret plesu održanom na Višnjiku 9. travnja u organizaciji Željke Vitlov, predsjednice Udruge Zadarske mažoretkinje.

Pred budnim okom sudaca Hrvatskog mažoret saveza i uz bodrenje roditelja iz publike i kolegica mažoretkinja, 120 sudionica od 4 do 25 godina natjecale su se u kategorijama prvi i viši korak. Mažoretkinje s otoka kao i Zadarske mažoretkinje osvojile su zlatne medalje i jednu srebrnu, piše Zadarski list.

Sudjelovale su mažoretkinje iz Zadra, Biograda, Pakoštana i Posedarja te s otoka Ugljana, Pašmana i Vira. Organizatorica je ovom prigodom potvrdila i datum održavanja Europskog prvenstva u mažoret plesu kojem je domaćin Zadar, a održavat će se ukupno četiri dana oko prvog vikenda u rujnu.

Djevojke na Županijskom prvenstvu plešu solo, zadanu koreografiju od Hrvatskog mažoret saveza i najbolje će se plasirati na Državno natjecanje koje će se održavati u svibnju u Klinča Selima. Tamo će se održavati natjecanje u solo, duo i formaciji, govori Vitlov koja već priprema Zadarske mažoretkinje i za sljedeće nastupe.

Sve su djevojčice i djevojke na Županijskom natjecanju dobile brončanu, srebrnu ili zlatnu medalju, a suci su bili Alen Šćuric, Suzana Proroković i Anamarija Malta.

Ovom aktivnošću, kao i cijelim danom obilježenim rekreacijom i sportom, započeo je bogat program obilježavanja Županijskih dana. Program prvenstva je vodila Vlatka Vučić Marasović, iz Zadarske županije, prisutnima su se obratili dogradonačelnik Ante Babić, predsjednik Hrvatskog mažoret saveza Alen Šćuric i dožupan Šime Vicković koji je dao znak za početak prvenstva.

Željka Vitlov zahvaljuje se na potpori općinama Kali, Preko i Pašman, gradu Zadru i TZ Zadar, Zadarskoj županiji, pekarnici Kroštula i vodi Santa.