Članci arhiva

Povodom Noći knjige 25. travnja u narodnoj knjižnici u Kalima održana je književna večer s autoricom slikovnica Sarah Stručić.

U prepunoj knjižnici autorica je predstavila drugu seriju od pet slikovnica, a naslovi iz nove serije su: Tajna velikog krokodila, Nevolje poljskog miša, Ljama u Parizu, Vjeverica kreće u školu i Snježna priča mame medvjedice. Sve priče pisane su stihovima u rimi.

Brojni mališani, njihove mame i tate pozorno su slušali kako su nastale male životinjske priče.

Na završetku manifestacije knjižnica je proglasila Najčitatelje za 2021. godinu. Cilj projekta je poticanje zanimanja za knjigama i čitanje kod djece, poticanje navika dolaska u knjižnicu i čitanja s užitkom. Knjižnica od 2018. godine organizira susrete s Najčitateljima kako bi nagradila korisnike koji su prema statistici posudbe u tekućoj godini pročitali najveći broj knjiga.

Najčitatelji u 2021. godinu su:

U kategoriji djeca rane dobi do pet godina – Tome Stanin

U kategoriji djeca predškolske dobi – Fiona Zelenčić

U kategoriji djeca osnovnoškolske dobi, do 13 godina – Laura Vidov

U kategoriji mladi do 15 godina – Nora Sturnela

U kategoriji student – Rino Školjarev

U kategoriji odrasli – Lovrenka Grzunov

U kategoriji umirovljenik – Venci Zelenčić

U sklopu manifestacije Noć knjige čitatelji su velikim odazivom vratili knjige bez zakasnine. U razdoblju od 22. – 25. travnja kada su se korisnici mogli upisati po promotivnoj cijeni od 30 kn, upisala su se 26 korisnika, od kojih su njih sedmero po prvi put članovi knjižnice.

Više fotografija na web stanici Narodne knjižnice Kali