Članci arhiva

Tijekom proteklog vikenda u Klinča selima održalo se Državno natjecanje mažoretkinja, kojeg je organizirao Hrvatski mažoret savez, a natjecale su se mažoretkinje iz 18 gradova. Mažoretkinje Grada Zadra i Zadarske županije na prvenstvu u Klinča selima su ostvarile velike uspjehe istaknula je Želja Vitlov, voditeljica zadarskih mažoretkinja, koja se zahvaljuje Zadarskoj županiji, Gradu Zadru i lokalnim općinama na potpori.

Predstavnica sekcije otok Vir Saša Ruško koja se natjecala u neformaciji kadeta osvojila je 1. Mjesto. „To je veliki uspjeh i veliki ponos otoka Vira!“ istaknula je Vitlov. No tu nije kraj medaljama, jer je Matea Mandić u neformaciji juniora osvojila 3. mjesto.

Fabijana Peša iz Vira osvojila je 4. Mjesto, a 5. Ivona Sorić iz Kali. Recimo i kako je juniorska formacija osvojila 5. mjesto.

Zadarske mažoretkinje natjecale su se i formaciji kadeta gdje su osvojile 8. mjesto.

Ovim fantastičnim rezultatima zadarske mažoretkinje su se plasirane na Europsko prvenstvo koje će se u rujnu održavati u Zadru! Na natjecanju će sudjelovati oko 1800 natjecatelja, a sve će se održavati na Forumu i u dvorani Mocire. Organizator i domaćin Europskog prvenstva u Zadru je Željka Vitlov, voditeljica Zadarskih mažoretkinja i European Majorettes' Association. Pripreme su u tijeku, a veliku podršku imaju i od Grada Zadra.