Članci arhiva

Iz Turističke zajednice Općine Kali stižu prve najave ljetnih manifestacija u Kalima.

Sezona počinje 17. lipnja otvorenjem drugog po redu Blue Fish festivala kojeg i ovog ljeta na punti Artina organizira ugostiteljski obrt "Eva" vlasnika Marka Trešina.

Program traje od petka 17. do nedjelje 19. lipnja, a i ove godine renomirani hrvatski kuhari: David Skoko, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko uz podršku restorana Gugulo i lokalnih OPG-a, spremat će zanimljiva jela od plave ribe.

Uz kulinarski, posjetitelje očekuje i zabavni, glazbeni program, pa tako u petak, 17. lipnja nastupa Matija Cvek, a nedjelju 19. lipnja - Marko Pecotić.

Od 20. do 26. lipnja Kalima u goste dolazi mladi zbor Masarykove gimnazije iz Vsetina u Češkoj republici, koji će u više navrata javno nastupIti u područnoj školi u Kalima, na Trgu Marnjiva, u župnoj crkvi sv. Lovre i u parku pored crkve.

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije koronavirusa, u srpnju se u punom obimu vraćaju i Kualjske ribarske noći - Tunuara.

U čevrtak, 14. srpnja planirano je ovorenje Ribarskih noći uz natjecanje u kuhanju kualjskoga brudeta od ugora.

U petak, 15. srpnja u jutarnjim satima organizira se znanstveno-stručni skup o ribarstvu, a u popodnevnim satima slijede natjecanja u ribarskim vještinama, kasnije i nastup zbora FIGE. Publiku će u petak navečer zabavljati bibinjski slavuj Ivica Sikirić - ićo s pratećim bandom.

Subota, 16. srpnja u jutarnjim satima rezervirana je za defile ribarskih brodova, a kasno popodne i navečer kulinarski dio uz program "Jedi što vrijedi". U subotu navečer nastupa Mladen Grdović s bendom.

Kualjske ribarske noći - Tunuaru organizira TZO Kali, Općina Kali i udruga Kualjske ribarske noći.

Moguće su manje izmjene programa, koje će organizatori pravovremeno najaviti, poručuju.