Članci arhiva

U Narodnoj knjižnici Kali privode se kraju radovi na postavljanju nove, energetski učinkovite PVC vanjske stolarije. Novi prozori nabavljeni su zahvaljujući donacijama gospodarskih subjekata koji djeluju na području Općine Kali i građana. Zahvaljujući donatorima u 2021. godini prikupljeno je 23.158,00 kuna, od kojih je knjižnica zamijenila dotrajalu, drvenu vanjsku stolariju.

Radovi su se izvodili u tri faze, a sve u cilju zaštite dječjeg odjela od nepovoljnog utjecaja vode i topline, očuvanja i zaštite knjižnične građe, kvalitetne toplinske i zvučne izolacije, uštede energije, te smanjenja troškova grijanja i hlađenja.

Iz Narodne knjižnice Kali zahvaljuju se sljedećim dobatorima: RZ Omega 3, Cromaris d.d., Mišlov d.o.o., Marina njiva d.o.o., Tuljan ribarstvo d.o.o., i donacija nezavisne vijećnice Marije Zelenčić.

Knjižnica nastavlja sa ulaganjima u kulturno dobro, u nadi da privuće što veći broj korisnika i pruži im usluge kakve se i očekuju u suvremenoj narodnoj knjižnici. Unazad nekoliko godina dogodili su se značajni pomaci: prošle godine uredili smo Dječji odjel i opremili ga modernim namještajem, a ove godine uz značajniju potporu Ministarstva kulture RH urediti će se i Odrasli odjel.