Članci arhiva

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari - navodi se u najavi Festivala koji uz pomoć Turističke zajednice Općine Kali organizira ugostiteljski obrt Eva iz Kali.

Lokacija: Kali, punta Artine, otok Ugljan

Datum i vrijeme: petak 17. - nedjelja,19. 6. 2022. od 17 sati

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva da je ribarev sin, te nagrađivani zadarski kuhari Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko. Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim. Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije. Novitet je sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i kada je napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.

Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak Matija Cvek, a zadnji dan nastupiti će Marko Pecotić. Da događaj bude dostupniji organiziran je prijevoz iz Zadra. S Liburnske obale voziti će brod Zrno. Polazak sva tri dana u 18.30 sati, povratak s brodom u 01.30. Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i brodske linija iz Preka. Od poprišta događanja samo pola sata pješke do trajektne luke.