Članci arhiva

Dva pjevačka zbora mladih iz Češke Republike iz grada Vsetina, ovotjedno gostovanje u Kalima otvorili su glazbenim nastupom u područnoj školi u Kalima, prvog dana ljeta, ujedno zadnjeg dana škole, u utorak, 21. lipnja u 19 sati.

Nakon nastupa čeških zborova i kaljske djece iz područne škole u od kojih je dio bio odjeven u tradicijsku nošnju, organizirano je prijateljsko druženje uz sokove, kolače i grickalice. Pjesma je i dalje pratila susret, a gostima osmijeh nije silazio s lica koliko su bili zadovoljni gostoprimstvom.

Pri kraju upoznavanja, gosti su nam uručili prigodne darove zahvale, a u ime osnovne škole gostima se zahvalio ravnatelj Kristijan Smud uz cvijeće, zahvalnicu i prigodan dar, kazuje učiteljica Ines Kolega koja se tom prilikom oprostila od svog četvrtog razreda koji na jesen kreće u peti razred u školu u Preku.

Posjetimo, članovi zborova pohađaju Masarykovu gimnaziju u Vsetinu, a u Kalima ih je ugostila naša mještanka Jana Václavíková koja je bila profesorica u spomenutoj gimnaziji i čija sestra vodi zborove. Zbor "Gaudeamus" u kojem pjevaju i sviraju starija djeca, i zbor "Song" čiji su članovi mlađa djeca, jako su kvalitetni i poznati, ne samo u svom gradu Vsetinu već i širem području, u što su se već uvjerili i naši mještani.

PROGRAM NASTUPA

21. 6. (utorak) u 19 h - Zajednički nastup zborova i kaljskih učenika u PŠ Valentin Klarin, Kali
24. 6. (petak) u 20 h - Koncert na Trgu Marnjiva (Dom)
25.6. (subota) u 20 h - Koncert u crkvi sv. Lovre zajedno sa župnim zborom
26.6. (nedjelja) u 8 h - Nastup u crkvi i u parku poslije mise