Članci arhiva

Narodna izreka kaže:-Tko pjeva zlo ne misli, a crkvena: Tko Bogu pjeva, dvostruko moli. Svečano je bilo u subotu navečer i nedjelju ujutro u župnoj crkvi sv.Lovre u Kalima gdje su na zadovoljstvo mještana, uz prigodni repertoar crkvenih napjeva, dvaput nastupili češki zborovi Gaudeamus i Song, a pridružio im se kaljski župni zbor kojeg vodi Bepo Rušev.

Prilikom završnog nastupa zborova u crkvi, organizatori koncerta u Općini Kali srdačno su se zahvalili gostima iz Češke uz nadu da je ovo početak dugogodišnjeg prijateljstva, i da ćemo ih u Kalima imati prilike ponovo čuti.

Posjetimo, članovi zborova pohađaju Masarykovu gimnaziju u Vsetinu, a u Kalima ih je ugostila naša mještanka Jana Václavíková koja je bila profesorica u spomenutoj gimnaziji i čija sestra vodi zborove. Zbor "Gaudeamus" u kojem pjevaju i sviraju starija djeca, i zbor "Song" čiji su članovi mlađa djeca, jako su kvalitetni i poznati, ne samo u svom gradu Vsetinu već i širem području. Slušajući ih proteklog tjedna na više lokacija u Kalima - u područnoj školi, na Domu i u crkvi, i naši mještani uživali su u glazbenoj izvedbi ovih mladih zborova.