Članci arhiva

Od 4. srpnja u Narodnoj knjižnici Kali počinje program Ljeto u knjižnici, a financira ga i ove godine Ministarstvo kulture i medija. U sklopu manifestacije Ljeto u knjižnici, tijekom srpnja i kolovoza 2022., održavat će se Kreativne i edukativne radionice za djecu svaki tjedan - utorkom i četvrtkom u 10 sati,

Pričaonice svaki petak u 10 sati tijekom srpnja i kolovoza, a uz priču s djecom provoditi će se razne aktivnosti kreativnog stvaranja.

Društvene igre srijedom

Društvene igre I ove godine nastavljamo s igranjem društvenih igara u našoj knjižnici! Svake srijede od 10 sati možete se družiti uz šah, Monopoly, Scrabble, Alias i mnoge druge. Ovaj je program namijenjen djeci (7+). Korisnici će moći koristiti Playstation 4 koji se nalazi na Dječjem odjelu. Za korištenje konzole potrebno je sa sobom imati člansku iskaznicu.

Čitateljski izazov za djecu pozivamo svu djecu da tijekom ljetnih mjeseci posjete našu knjižnicu i sudjeluju u ljetnom čitateljskom izazovu. Pripremili smo zanimljiv popis knjiga kako bismo potakli djecu da i tijekom ljetnih mjeseci uživaju u čarima čitanja. Djeca s najviše pročitanih knjiga tijekom izazova bit će nagrađena. Za sudjelovanje u izazovu sve knjige moraju biti posuđene u našoj knjižnici. Izazov traje od 4. srpnja do 30. kolovoza, a nagrade ćemo podijeliti početkom rujna.

Književni susret s Marijanom Križanović - 4. kolovoza

Narodna knjižnica Kali organizira u sklopu manifestacije “Ljeto u knjižnici” ponovo jedno zanimljivo događanje. 4. kolovoza održat će se književni susret s Marijanom Križanović, autoricom dječjih slikovnica za djecu. Autorica će predstaviti novu slikovnicu Panda Vanda na Jadranu. Upoznali smo Pandu Vandu u pustolovini na Sljemenu, a ovoga puta saznat ćemo što se događa na Jadranu. Slikovnica je edukativna a zabavni i duhoviti stihovi će biti pravi užitak i za djecu i roditelje.

Ljeto u knjižnici već je tradicionalna manifestacija koju provodi Narodna knjižnica Kali. Okuplja veliki broj djece, a interes za sudjelovanje u programu pokazuju i najmlađi posjetitelji Kali tijekom turističke sezone.Polaznici ljetnih radionica moraju biti članovi Narodne knjižnice Kali.