Članci arhiva

Zbog izuzetno sušnog razdoblja i nepovoljnih vremenskih prilika koje pogoduju brzom širenju požara, zapovjedništvo DVD-a Kali-Kukljica apelira na stanovnike otoka da se suzdrže od bilo kakvog korištenja vatre na otvorenom prostoru.

Vatrogasci podsjećaju da je na snazi zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru, a zbog ekstremnih vrućina i suše, vrlo velika je opasnost od požara, čemu svjedočimo proteklih dana putem medija. 

Ponovno apeliramo na dodatan oprez s obzirom na iznimno nepovoljne meteorološke uvjete, koji uključuju vrlo veliku opasnost od izbijanja šumskih požara na području gotovo cijele Hrvatske, ističu u DVD-u Kali-Kukljica.

U proteklom razdoblju je bilo vrlo malo padalina pa je stoga vegetacija suha što doprinosi brzom širenju požara te je gotovo nemoguće kontrolirati paljenje vatre na otvorenim prostorima. Apeliramo da se spaljivanje ne obavlja već da se vrši kompostiranje, mehaničko uništavanje ili da se čeka kraj zabrane paljenja vatre na otvorenom i kada se stvore povoljni uvjeti za spaljivanje, naravno opet uz poduzimanje svih preventivnih mjera kako ne bi došlo do požara, upozorava DVD Kali-Kukljica.