Članci arhiva

Nakon što je prve noći, u ponedjeljak 8. kolovoza lokaliziran požar na predjelu Nehaj između općina Kali i Kukljica, 24-satno dežurstvo vatrogasaca se nastavilo narednih dana kako se požar ne bi ponovo razbuktao. Tek u petak, 12. kolovoza u 18 sati okončana su dežurstva kad se uvidjelo da je požar u potpunosti ugašen i da više nema opasnosti.

Podsjetimo, dana 8. kolovoza u 18:50 na području granice između općina Kali i Kukljica u nepristupačnom dijelu uslijed udara groma buknuo je požar borove šume i niskog raslinja. Zatražena je pomoć dva kanadera iz zrakoplovne baze u Zemuniku. Prvi je poletio u 19:11, a drugi u 19:14 da bi zbog grmljavine napustili požarište u 19:25 te se vratili u bazu Zemunik.

Gašenje su preuzeli, i ovim putem se svima zahvaljujem, JVP Čakovec - dislokacija Kukljica, DVD Pašman, DVD Preko, DVD Tkon, i DVD Kali-Kukljica, navodi načelnik stožera civilne zaštite Općine Kali, Frank Mišlov.

Zbog naročito neprohodnog terena nismo mogli pristupiti opožarenom djelu te su nam u tome pomogli mještani te su svesrdno pomagali noseći brentače i pomagajući nam da dođemo do požara, te im se svima zahvaljujem u ime DVD-a Kali-Kukljica, ističe Frank Mišlov.

Mišlov ovim putem apelira na mlade punoljetne mještane da se pridruže lokalnom DVD-u Kali-Kukljica, prođu edukaciju za vatrogasce, jer je ovaj požar zorno pokazao da nam fali mladih dobrovoljnih vatrogasaca. Naročito će to doći do izražaja u narednim protupožarnim sezonama, s obzirom na sve veće ljetne temperature i dugotrajne suše, upozorava Frank Mišlov.