Članci arhiva

Petero oporbenih vijećnika u Općinskom vijeću Općine Kali: Ante Gobin, Marko Kolega, Neven Vitlov, Milan Pažek i Duško Vidov - 2. rujna podnijeli su službeni zahtjev za sazivanje sjednice općinskog vijeća Općine Kali radi razrješenja predsjednika i potpredsjednika te biranje novog predsjednika i potpredsjednika Općinskog vijeća, uz sljedeće obrazloženje:

Zajednički stav nas dolje potpisanih vijećnika je da suradnja vijećnika, tj. vijeća i načelnika nije na zadovoljavajućem nivou, te se nadamo da ćemo sa ovom promjenom suradnju učiniti boljom i kvalitetnijom.

Također ovom prilikom želimo istaknuti da nismo zadovoljni dosadašnjim radom načelnika kako u obavljanju svakodnevnih, tekućih i komunalnih poslova, tako i u strateškom planiranju i realizaciji projekata od važnosti za cijelu općinu.

Naime u svakodnevnom kontaktu sa žiteljima Općine Kali uočili smo njihovo veliko nezadovoljstvo u realizaciji aktivnosti u našem mjestu kao i u odabiru projekata koji nisu prioritetni te ne predstavljaju dobrobit svih žitelja naše Općine čime osjećamo i vlastitu odgovornost za stanje u mjestu i kvalitetu života naših mještana.

Ovom prilikom želimo istaknuti da nam nije cilj rušiti legitimno izabranog načelnika naše općine, već nam je želja pomoći svojim iskustvom i znanjem te olakšati realizaciju projekata izglasanih Proračunom Općine Kali za 2022. godinu.

Također, mi dolje potpisani vijećnici izvješćujemo mještane Kali i svekoliku javnost, da su stvoreni čvrsti preduvjeti za stabilnu većinu oporbenih vijećnika te smo se zajednički dogovorili o novom predsjedniku - Duško Vidov i potpredsjedniku - Marko Kolega Općinskog vijeća, čime zahtijevamo da sadašnji predsjednik sazove, u narednih 30 dana, sjednicu Općinskog vijeća sa navedenom točkom dnevnog reda.

U potpisu: Ante Gobin, Marko Kolega, Milan Pažek, Duško Vidov, Neven Vitlov.