Članci arhiva

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je iznos potpore od 1,2 milijun kuna za projekt dogradnje i opremanja dječjeg vrtića "Srdelica", javlja Općina Kali

Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je Odluku o financiranju u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv" za 255 projekata ukupne koji će se financirati iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti - NPOO. Slijedom Odluke o financiranju dvjesto pedeset i pet projekata, s korisnicima sredstava bit će sklopljeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Među 255 projekata odobrenih za bespovratno financiranje je i projekt Općine Kali "Dogradnja i opremanje dječjeg vrtića Srdelica u općini Kali" za koji je odobren iznos potpore od 1.224.000,00 kuna.

Preliminarno procijenjeni troškovi za dogradnju i opremanje dječjeg vrtića iznose oko 2.000.000,00 kuna.

U tijeku je ishođenje lokacijske dozvole, nakon čega slijedi izrada glavnog projekta, i predaja zahtjeva za građevinsku dozvolu u prvoj polovici 2023. godine, kao preduvjet za izvođene građevinskih radova. Maksimalno trajanje projekta je 36 mjeseci.

Predmet projekta je dogradnja i opremanje postojeće zgrade namijenjene obavljanju djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja. Projektnim prijedlogom predviđa se smještajni kapacitet za ukupno 20 djece u jednoj odgojno-obrazovnoj jedinici vrtićkog uzrasta (od 5 do 7 godina starosti).

Planirani radovi obuhvaćaju tlocrtu površinu ulaznog hala – novi dio postojeće građevine i stana liječnika – dio kata stare zgrade, u kojim prostorima se izvode novi sadržaji i to:
- ulazni hal – ulazni hal s unutrašnjim stubištem za kat dnevnog boravka
- umjesto stana liječnika – dnevni boravak za predškolski uzrast vrtićke djece, wc i ulazni hal