Članci arhiva

Nakon dvogodišnje pauze Turistička zajednica Zadarske županije je nastavila s nagrađivanjem zaslužnih za stvaranje i razvoj dodatne ponude te doprinos u brendiranju destinacije u tekućoj turističkoj godini. Godišnju nagradu za događanje dobio je BLUE FISH FESTIVAL, poznati gastro festival koji se drugu ljetnu sezonu zaredom održao na punti Artine u Kalima. Nagradu za promociju autohtonih namirnica u suvremenim kulinarskim uvjetima primili su supružnici Marko i Andrea Trešin.

Tom je prigodom, 9. prosinca održana svečana dodjela u hotelu Kolovare u Zadru, a kojoj su nazočili brojni uzvanici iz turističkog sektora. U pozdravnom govoru skupu su se obratili Božidar Longin, župan Zadarske županije i predsjednik TZ Zadarske županije, te Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije koji su dobitnicima i uručili nagrade.

Povjerenstvo za dodjelu godišnjih nagrada Turističke zajednice Zadarske županije na sjednici održanoj 2. prosinca 2022. g. donijelo je odluku kojom se za nastojanja u stvaranju i razvoju dodatne ponude, te doprinos brendiranju destinacije za 2022. godinu nagrađuju:

INSTITUCIJA/UDRUGA: UDRUGA VINARA ZADARSKE ŽUPANIJE za doprinos u prepoznatljivosti autohtonih proizvoda Zadarske županije;

KOMERCIJALNI SUBJEKTI za unaprjeđenje kvalitete smještajne ponude:

FALKENSTEINER FAMILY HOTELU DIADORA
VILLA NAI 3.3.
BAŠTINSKI HOTEL DUNATOVI DVORI;

DESTINACIJA/TZ: TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE PREKO za razvoj i promociju aktivnog turizma te usvajanje digitalnih tehnologija;

PROIZVOD: PROGRAM „ZLATNI SJAJ NAUŠNICA IZ NINA I VISOČANA“ Arheološkog muzeja Zadar za stvaranje originalnog suvenira koji valorizira i promiče kulturnu baštinu Zadarske županije;

AGENCIJA: ADAMO TRAVEL, TA za unaprjeđenje ponude i razvoj programa posebnih interesa na otoku

DOGAĐANJE: BLUE FISH FESTIVAL za promociju autohtonih namirnica u suvremenim kulinarskim uvjetima

Također su dodijeljene i POSEBNE NAGRADE Parkovima u Zadarskoj županiji za unaprjeđenje ponude u obliku suvremenih posjetiteljskih centara:

Nacionalnom parku Paklenica za posjetiteljski centar „Podzemni grad Paklenice“
Parku prirode Telašćica za „Interpretacijsko – edukacijski centar „Grpašćak“
Parku prirode Velebit za Centar izvrsnosti „Cerovačke špilje“
Parku prirode Vransko jezero za Centar za održivi aktivni turizam BioSfera Biograd

U ime svih nagrađenih na osvojenim priznanjima se zahvalilo Tomislav Glavić, predsjednik Udruge vinara Zadarske županije, a uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.