Članci arhiva

Veljača-prevrtača će i ove godine opravdati svoje prevrtljivo ime. Za nedjelju, 26. veljače za obalu je oglašen crveni meteoalarm zbog vjetra, i to olujne i orkanske bure na sjevernom Jadranu, a prognoza DHMZ je sljedeća:

Oblačno, u unutrašnjosti sa susnježicom i snijegom uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorju gdje će ponegdje pasti i više od 25 cm snijega. Na Jadranu kiša, u Dalmaciji i izraženiji pljuskovi s grmljavinom, a na sjevernom će dijelu lokalno biti i snijega nošenog burom. U unutrašnjosti Dalmacije popodne i navečer susnježica i snijeg. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na većem dijelu Jadrana jaka i olujna, na sjevernom i orkanska bura, a na južnom dijelu olujno jugo. 

S obzirom na veliku promjenu i predviđene nepovoljne vremenske uvjete, pogotovo jako zahladnjenje uz snijeg u unutrašnjosti te olujni vjetar na Jadranu, tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna izgledni su problemi u prometu. Savjetuje se redovito pratiti najnovije prognoze i upozorenja te prilagoditi planove i aktivnosti.