Članci arhiva

Biogradske mažoretkinje i HMS – Hrvatski mažoret savez organizirali su 26. Državno prvenstvo mažoretkinja Hrvatske koje se održalo u nedjelju, 7. svibnja u Biogradu. Mažoretkinje otoka Ugljana, Pašmana i Općine Tkon u kategoriji prvi i viši korak osvojile su zlato i srebro.

Uspješne su bile i Zadarske mažoretkinje, koje su osvojile drugo mjesto u formaciji juniorki, a Saša Ruško iz Vira osvojila je zlatnu medalju u kategoriji neformacija solo junior.

Ivona Sorić i Beata Vidov iz Kali osvojile su četvrto mjesto te se plasirale na Europsko prvenstvo, kao i Monika Blaslov iz Kali, te Bernarda Klarin i Đina Masar iz Preka.

Predsjednica Udruge Mažoretkinje otoka Ugljana, Pašmana i Općine Tkon, Željka Vitlov ističe da su se mažoretkinje Ugljana, Pašmana, Vira, Posedarja i Zadra plasirale na Europsko prvenstvo, koje će se u kolovozu održati u Beogradu te zahvaljuje trenericama Vesni Binder, Bernardi Klarin, Ivi Vrkić, Martini Tolja, Izabeli Bobić i Anđeli Perin.

Prvenstvo je sudilo 6 licenciranih sudaca. Najbolje plasirani sastavi iz svake dobne kategorije predstavljat će Hrvatsku na Europskom prvenstvu koje se ove godine održava u Beogradu u Srbiji od 17. do 20. kolovoza.

Na Prvenstvu su sudjelovale 33 formacije i 40 neformacija iz cijele Hrvatske, a natječu se u tri dobna razreda, kadetkinje (8-11 godina), juniorke (12-14) i seniorke (15-25 godina) u formacijskom i neformacijskom programu. Ukupno 257 djevojaka od 4 do 25 godina natjecalo se u posebnom neformacijskom programu “Prvi i Viši korak”. Na prvenstvu je sudjelovalo više od tisuću mažoretkinja.