Članci arhiva

Zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela Teške krađe, protiv obojice se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava, a osumnjičeni 62-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 62 i 40 godina zbog sumnje da su počinili kaznena djela teške krađe.

Sumnjiči ih se da su 16. kolovoza 2023. godine u Preku provali u župni ured odakle su otuđili novac, te da su 31.srpnja/01. kolovoza na Dugom otoku, provalili u prodajni objekt trgovačkog društva odakle su otuđili novac.

Također ih se sumnjiči da su sredinom svibnja ove godine u Lukoranu provalili u skladište trgovine u vlasništvu trgovačkog društva odakle su otuđili cigarete, alkohol i druge razne artikle vrijednosti oko nekoliko tisuća eura.

Isto tako ih se sumnjiči da su prošle godine, krajem rujna u Kalima provalili u kuću u vlasništvu 61-godišnjaka odakle su otuđili tri vrijedna ručna sata i zlatni nakit.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, temeljem nadležnog suda provedena je pretraga doma kojeg osumnjičenici koriste na području Ugljana gdje je pronađen dio otuđenih premeta koji će biti vraćen vlasnicima.
Zbog sumnje da su počinili četiri kaznena djela Teške krađe, protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava te je u subotu, 19. kolovoza 62-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.