Članci arhiva

U utorak, 30. travnja 2024. djeca, roditelji i odgojitelji iz dječjeg vrtića "Srdelica" Kali krenuli su na izlet na farmu "Happy horse" u Rakovom selu u blizini Šibenika.

Bilo nas je 80-ero, dva puna autobusa. Na farmi su djeca sa oduševljenjem promatrala, hranila i mazila životinje a bilo ih je raznih vrsta: koze, svinje, konji, zečevi, golubovi, mačke, kokoši, ljame, praščići te cijela obitelj jelena.

Naravno, najviše od svega im se svidjelo jahanje ponija, nitko se nije bojao i svi su se rado okušali u tome. Na farmi uz životinje ima i zabavni park sa toboganima, ljuljačkama, trampolinom, vozila, lopte za skakanje te nogometno igralište.

Budući da je bilo jako vruće "počistiti" smo im škrinju sa sladoledom te smo se napojili sokovima i kavom. Nakon trosatne zabave na farmi okrijepili smo se u obližnjoj konobi-pizzeriji: "Kod Vukija" gdje smo pojeli vrhunske pizze iz krušne peći. Na kraju smo svi sretni i zadovoljni krenuli za Zadar.

Još jedanput se zahvaljujemo roditeljima na suradnji, a posebno se zahvaljujem našoj odgojiteljici-stažistici Luciji Longin koja nam je pronašla ovu farmu.

Odgojiteljica Marija Grdović