Članci arhiva

TUNUARA 2024./ Prva tri mjesta osvojile su domaće, kualjske ekipe, i to redom, prvo mjesto ekipi - Stršljeni, drugo mjesto za ekipu - Bluaslovi, a treće mjesto - Smušeni.

Na ovogodišnjim Ribarskim noćima - Tunuari 2024. u petak, 19. srpnja u kuhanju kualjskoga brudeta na srednjoj rivi na Mulu natjecalo se čak 22 ekipe.

U natjecanju su sudjelovale ekipe: Pasi, Ruaskrižje, Frajle, Stršljeni, Smušeni, Čađavica, Bluaslovi, Vampiri, Amigosi, Žinske, Minimum, Punta Pijana, Žuta jaketa, Špina, Pitoni, Stanjarovi, Galebi, Klošari, Šćuavi, Gorile, OPG Pierini i Rege Gege.

Donosimo poredak po bodovima uz napomenu da su tri najbolje ocijenjena brudeta imala isti broj bodova (22), prva tri su se odredila na sljedeći način: 

- Pobjednici su Stršljeni jer su jedini dobili 10 bodova od 1 suca, odnosno maksimalan broj, ocjenjivalo se od 1 – 10. Drugo mjesto su osvojili Bluaslovi jer su imali veći broj viših ocjena od trećeplasiranih - ekipe Smušeni.

Utješne nagrade su dobili Klošari, te Amigosi i Stanjarovi.

22 boda: Stršljeni, Bluaslovi, Smušeni
21 bod: Klošari
20 bodova: Amigosi, Stanjarovi
19 bodova: Vampiri, Žuta Jaketa
18 bodova: Minimum, Pasi
17 bodova: Ruaskrižje, Šćuavi
16 bodova: Žinske
15 bodova: Frajle, OPG Pierini, Pitoni
14 bodova: Gorile
11 bodova: Rege Gege
7 bodova: Špina
4 boda: Galebi
3 boda: Čađavica, Punta Pijana

Sastojci brudeta uvijek isti, receptura poznata - ishod neizvjestan!

U teću ide red krumpira, pa red kapule, red ribe (gruževine) i opet red kapule, maslinovo ulje, voda, sol i papar, bijeli luk i jaka vatra... Recept za kualjski brudet je uvijek isti i iako zvuči jednostavno, ishod je često neizvjestan.

Potvrdilo se to i na ovom natjecanju, u programu kojeg je vodila voditeljica Ana Katulić, dok je žiri, u sastavu Boris Vidov, Marin Žorž iz Kali te vrsni kuhar i ugostitelj David Skoko iz Istre, imao iznimno težak, ali ujedno i slastan zadatak - izabrati najbolje među najboljima ;)