Članci arhiva

Zadar, 01.03.2022./ Na području Zadarske županije 61 je novi slučaj zaraze koronavirusom, a jedna je osoba preminula.

Novooboljeli izolaciju provode na područjima gradova Zadar(42), Biograd n/m(3), Nin(1) I Obrovac(1) te općina Bibinje(1), Jasenice(1), Kali(2), Kukljica(2), Poličnik(2), Privlaka(1), Sukošan(3) I Sv.Filip i Jakov(2).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 479 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 787 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 128 osoba.

U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 80 godina.

Na COVID odjelima Opće bolnice Zadar hospitalizirano je 25 bolesnika od kojih je 4 na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

Ukinute su Covid potvrde za javne ustanove

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 28. veljače 2022. donio je šest novih odluka kojima su među ostalim, ublažene mjere za javna okupljanja, ukinute COVID potvrde za javne ustanove, osim zdravstva i socijalne skrbi.

Jedan od šest novih akata Stožera je i Odluka o prestanku važenja Odluke o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja na virus SARS-CoV-2 te posebne sigurnosne mjere obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju zarazne bolesti COVID-19 radi ulaska u prostore javnopravnih tijela, koja stupa na snagu od 1. ožujka 2022.