Članci arhiva

Nakon video priloga o problemu nogostupa do područne škole u Kalima, emitiranom 1. svibnja u središnjem Dnevniku HRT-a, stiglo je i službeno priopćenje o toj problematici objavljeno na web stranici Općine Kali koje prenosimo u nastavku:

Općina Kali je po prvi put u Proračunu za 2022. godinu predvidjela 950.000,00 kuna za izgradnju nogostupa te još 50.000,00 kuna za projektiranje. Planirani nogostup na županijskoj cesti LC-63100 biti će dužine 420 metara te širine 1.60 metara.

U ovom mandatu naslijedili smo idejni projekt izgradnje nogostupa iz 2013. godine. Prošle godine po tom smo projektu dali izraditi troškovnik građevinskih radova.

Postoji i lokacijska dozvola iz 2020. godine koja se zbog određenih promjena uslijed katastarske izmjere treba izmijeniti. Da bi se izmijenila lokacijska dozvola potrebno je da Zemljišno-knjižni ured Općinskog suda u Zadru potvrdi novi geodetski elaborat evidentiranja ceste, a katastar isti provede.

Nakon nekoliko poslanih požurnica (na naše inzistiranje) od strane Županijske uprave za ceste Zadarske županije, zemljišno-knjižni ured napokon je proveo elaborat te je isti 05. svibnja poslan u katastar na daljnje postupanje.

Još jedna odlična vijest: po prvi puta je Županijska uprava za ceste uvrstila projekt nogostupa do područne škole u svoj godišnji plan, a sufinanciranje izvođenja radova s njihove strane iznositi će 45%!

Preostali dio iznosa kandidirati ćemo na Nacionalni plan razvoja otoka pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Hvala djeci na njihovom angažmanu i trudu da učine put do škole sigurnijim. Njihovo zalaganje prepoznali su i u Zagrebu pa će djeca uskoro otputovati tamo kako bi predstavili svoj projekt "Put do škole".

Općina Kali uz djecu za siguran put do škole!