Članci arhiva

Posebna nagrada direktora festivala na 29. izdanju festivala »Melodije hrvatskog juga« održanog 12. kolovoza 2022. u Opuzenu pripala je Basket klapi otoka Ugljana za pjesmu "Nemoj da ti teško bude".

Jedan od najpoznatijih festivala dalmatinskih pjesama jest svakako „Melodije hrvatskog juga” koji svake godine u kolovozu u Opuzenu ugosti na poseban, lijep i ugodan način brojne hrvatske glazbene izvođače, umjetnike i prijatelje dalmatinske pisme. Na natječaju za nove skladbe koje su izvedene na festivalu u Opuzenu, a koji je prethodio samom festivalu pjesma ugljanske Basket klape "Nemoj da ti teško bude" bila je među 26 odabranih skladbi. 

Pobjednik ovogodišnjeg festivala »Melodije hrvatskog juga« Opuzen 2022. je Zoran Bebić Beba sa skladbom »Dobro ti jutro«, dok je nagrada za poseban doprinos Hrvatskoj glazbenoj kulturi posthumno dodijeljena Đeli Jusiću.

Mladen Končurat iz Basket klape najavljuje snimanje video-spota na lokacijama u Poljani i Sutomišćici za mjesec rujan, a dotad možete uživati u audio-verziji pjesme u nastavku.