Članci arhiva

Završetkom ljetne sezone započeli su pripremni građevinski radovi na uređenju i opremanju dječjeg igrališta Mala Lamjana.

Projekt Općine Kali sufinancira se iz proračuna Zadarske županije za 2022. s iznosom potpore od 70 tisuća kuna, a preostali dio investicije financira se iz Proračuna Općine Kali za 2022. godinu i donacija gospodarskih subjekata koji posluju na području Općine.

Projektom uređenja koji potpisuje Laura Dević iz Kali planirano je opremanje fiksnom opremom, i uređenje okoliša kroz nabavu nekoliko novih sprava za igru djece u krugu postojećeg igrališta, postavljanje zaštitne antistresne podloge, klupa, info table i hortikulturno uređenje okoliša igrališta u ukupnoj površini od 200 m2.

Na postojećem dječjem igralištu Mala Lamjana planira se postavljanje nove antistres gumirane podloge u površini od 123 m2 i pješčane podloge u površini od 70 m2 za sigurnu igru djece. Oko novog broda za igru na pješčanoj podlozi postavit će se još četiri sprave za igru djece do 13 godina starosti uz uređenje okoliša igrališta.

Obnovljeno igralište postat će sigurnije za igru djece, privlačit će više posjetitelja na ovu atraktivnu obalnu lokaciju u Kalima i pridonijeti povećanju kvalitete življenja na otoku, poručuju iz Općine Kali.